Webbhotell – USA vs. Sverige

Att hitta ett bra och billigt webbhotell i Sverige är lättare sagt än gjort. Priserna är betydligt högre i Sverige jämfört med t.ex. USA och supporten kan ibland vara bristfällig.

HostGator, ett av de mest prisbelönta webbhotellen i USA, får man t.ex. obegränsat med bandbredd och utrymme, livesupport 24/7 och en garanterad 99.9% upptid. Här får man även det grymma admingränssnittet C-Panel, där man enkelt kan konfigurera allt som krävs. Detta till det blygsamma priset av 35 kr/månad.

Detta kan sättas i jämförelse med Loopia som är ett av Sveriges största och mest populära webbhotell. Här får man endast 10 GB webbutrymme och 10 GB trafik för 141 kr/mån. Då ingår ingen dygnet-runt-support och jag har själv upplevt driftproblem, främst i form av sega MySQL-databaser.

Trots högre pris och inte sällan sämre förutsättningar, väljer många att ha sina webbplatser hostade i Sverige. Varför? Jo, för den som äger Svenska webbplatser finns det några viktiga fördelar att ha sina sidor hostade på ett webbhotell i Sverige:

  • Tryggheten med att ha webbhotellet lokalt är viktigt för många.
  • Webbservern svarar snabbare för svenskar om den är placerad i Sverige.
  • Man kan inte registrera .se-domäner på via sitt webbhotell i USA.

Många, inklusive mig själv, väljer att gå en ”gyllene medelväg” genom att registrera sina .se-domäner via ett Svenskt domänombud för att sedan peka om domänen till sitt webbhotell i USA. Innan man bestämmer sig om man vill ha sitt webbhotell i Sverige bör man noggrant analysera sina behov samt väga för- och nackdelar.

Postat i Webbhotell

Detta inlägg är skrivet av admin den 18 januari, 2010

Lämna en kommentar

Namn (obligatorikst)

E-post (obligatorikst)

Hemsida

Kommentar

Fler blogginlägg

Nästa inlägg:
Föregående inlägg: