Kontantkort eller abonnemang?

mobilI veckan hände det som brukar hända mig sisådär vart annat år, nämnligen att min mobiltelefon gick sönder. Trots att jag alltid är försiktig med mina mobiler går de sönder inom 1-2 år. Konspiratorisk som jag är misstänker jag att tillverkarna medvetet och metodiskt bygger dem just så att de ska gå sönder precis efter utgången garanti. Allt för att tjäna mer pengar och få ut nya mobiler på marknaden. Mobiltelefoner är idag lite av slit & släng-produkter, men annat var det förr. Min smått antika Nokia 3330 fungerar fortfarande, bara för att nämna ett exempel.

Nu överväger jag om jag ska köpa en mobil med kontantkort eller abonnemang. Köper jag med abonnemang får jag mobilen på köpet och eventuellt lägre minutpris. Problemet är bara att jag egentligen inte får den gratis pga de eviga månadsavgifterna. Min gamla mobil hade Telenor, vilket kostade min 199kr/mån. Det blir 2388kr/år som jag måste betala oavsett om jag ringer eller inte.

Denna gången blir det förmodligen att köpa mobilen separat och sedan ett kontantkort. Jag har jämfört en några kontantkort och upptäckt att vissa operatörer erbjuder kontantkort gratis, eller iallafall gratis startavgift. Läser man det finstilta så är de dock allt annat än gratis. Efter att ha jämfört några stycken fastnade jag för Telia Refill som har gratis minutpris inom Telia och jag får då dessutom Sveriges bästa täckning. Eftersom jag ringer väldigt lite så tror jag det blir mest kostnadseffektivt att köpa mobilen separat. Då slipper jag dessutom fakturor varje månad om jag inte använder mobilen.

Vad det gäller själva mobilen behöver inte en massa finesser eller onödiga extra-funktioner. Bara den är enkel och smidig att ringa/smsa med så är jag nöjd. Tyvärr finns knappt enkla mobiler att få tag på idag, utan man gör allt för att baka in allehanda exotiska funktioner, som jag måste betala för trots att jag aldrig använder dem.

Postat i Mobiltelefoni

Detta inlägg är skrivet av admin den 8 juni, 2009

Lämna en kommentar

Namn (obligatorikst)

E-post (obligatorikst)

Hemsida

Kommentar

Fler blogginlägg

Nästa inlägg:
Föregående inlägg: