Hur man väljer rätt webbhotell

När man skall välja ett webbhotell så finns det flera saker man bör tänka på. den första frågan du bör ställa dig är vilken teknisk plattform du skall driva din site på! Om det är en ren html-site utan några specialfunktioner (vilket är ganska ovanligt nu för tiden), ingen blogg, inga formulär eller sökfunktioner. Ja då behöver man inte bry dig om denna parameter, men om det handlar om en blogg så måste man veta vilken plattform webbhotellet erbjuder. De allra flesta erbjuder iis och linux och då funkar i prinicp vad som helst.

En annan viktig detalj är kontrollpanelen/admin-delen av hotellet, är det enkelt att t.ex. lägga till nya mailadresser till ditt konto? Är det enkelt att lägga upp databaser? Om gränssnittet är för tekniskt avancerat så kan det blir onödigt tidsödande att administrera din site och det blir i längden ett problem.

Titta även på vad leverantörens olika paket innehåller, här är en lista på några intressanta punkter:

  • Begränsningar, t.ex. antal subdomäner, antal databaser eller antal emailadresser.
  • Kan man registrera och hantera sina domännamn direkt från leverantören (och direkt i kontrollpanelen)?
  • Vilka begränsningar i utrymme finns det?
  • Begränsningar i månatlig bandbredd?
  • Support, hur gör du om du får problem?

Det här är några frågor du skall ställa dig när du skall bestämma dig för ett webbhotell, glöm inte att kolla internationella leverantörer, i väldigt många fall går det bra att använda en amerikansk leverantör. De har ofta suport 24/7 (dygnet runt) och priserna är ofta pressade samtidigt som den tekniska prestandan är hög.

Postat i Webbhotell

Detta inlägg är skrivet av admin den 20 april, 2011

Lämna en kommentar

Namn (obligatorikst)

E-post (obligatorikst)

Hemsida

Kommentar

Fler blogginlägg

Föregående inlägg: